נשים מעל 50 - מיינדפולנס | Mindfulness | קורסים מיינדפולנס | קורס מיינדפולנס | אנה נווה לדרמן
מיינדפולנס אנה נווה לדרמן
מיינדפולנס - אנה נווה לדרמן

מיינדפולנס Mindfullness לנשים מעל 50

דף הבית » נשים מעל 50

נשים מעל 50

קישורים מהירים למה שמעניין אותך

שלום אישה יקרה, אני שמחה שאת פה ומזמינה אותך לקרוא עד הסוף.
אני לא מכירה אותך אישית אבל תופתעי לגלות שבכל זאת אני מכירה אותך.
ניסיון בחיים לא חסר לך, את תמיד יודעת מה לעשות וגם עשית דבר וחצי בחייך.
התמודדת עם קשיים , מהמורות שונות, אולי בסך הכל החיים בסדר ואולי ידעת משברים.
ובכל זאת- מצאת בתוכך כוחות להתגבר ולהגיע לשלב הזה.

מה קורה לך עכשיו?

עכשיו את עוצרת ושואלת את עצמך שאלות על הפרק הבא בחייך.
איך את רוצה לחיות בתקופה שהקן מתחיל להתרוקן, את רוצה כבר להשתחרר מהצורך להוכיח את עצמך, הגיע הזמן שלך להפסיק להיות עסוקה בריצוי אחרים וליצור לעצמך יותר מרחב ופנאי למה שאמת מעניין אותך. וזה חוץ מכל מיני תופעות שקשורות לגיל המעבר ואת לא תמיד מקשרת בין הדברים.

את שואלת את עצמך למה קורה לך למשל שאת שוב נכנסת למתח גבוה, לעצבים, עייפות ותשישות מהחיים? ואולי את חשה  כעס בלתי פתור , לחץ, עייפות, חרדות חוזרות,  מתקשה להירדם בלילה "משהו" חסר לך, ואת שואלת את עצמך  איך זה קורה לך ואולי משהו השתבש בך. כי בגילך את "אמורה להיות כבר יציבה, שקולה ומתנהגת באיפוק ובבגרות. את אפילו לא מבינה מה קורה לך כי לאחרונה הפתיל שלך קצר, אולי גלי חום והגוף משתנה, השינה לא כמו פעם וגם המרץ והחשק. בקיצור- עובר עלייך משהו . אולי קליל ואולי ממש כמו צונאמי..

גם אני כמוך ואני מבינה אותך

אז אני יכולה לספר לך שזה כל כך אנושי שזה קורה לך . אני כל כך מבינה אותך כי גם אני עברתי את כל זה ובזכות דרך המיינדפולנס התמודדתי עם התופעות האלה בצורה שקטה ויציבה. אני גם מדברת עם המון נשים מעל 50 ושומעת את הסיפורים האלה מכולן. אז אני מבטיחה לך שזה קורה כמעט לכל אישה בגילך. זה מתחיל בערך בגיל 40 וכל אחת עם התנודות שלה זה נמשך לפעמים אפילו מעל גיל 60. אבל רגע, לפני שאת מתייאשת אני מבשרת לך שיש לך זה מענה.    חשוב מאד לזכור מה התסמינים של גיל המעבר. כי חלק גדול מהמצב שלנו הוא מצב של טרומעבר. והתסמינים שהתחילו בטרומעבר נמשכים גם כשאנחנו ממש בתוך זה וגם שנים אחרי שהמחזר כבר נגמרוההורמונים לכאורה התייצבו וזה לא באמת קורה.

תסמינים לגיל המעבר

  1. הסימפטומים הכי נפוצים : גלי חום, הזעה, דופק מהירגלי חום יכולים להתחיל במתינות או בעוצמה כבר לפני שמהחזור החודשי מפסיק ולהימשך מספר שנים בעוצמות משתנות . תרגול מיינדפולנס מאפשר לנו לחוות גלי חום ואת שאר הסימטומים מבלי שהם ישתלטו לנו על החיים .
  2. תסמינים  נוירו נפשיים – שינויים במצבי הרוח, ירידה בחשק המיני, הפרעות בשינה, עצבנות.
  3. מין ומיניות: ירידה ברמת הורמון האסטרוגן יטצרת שינויים במערכת המינית שלנו גם פיזוליגיתצ גם מנטלית : השינויים באים לידי ביטוי ביובש בנרתיק, כאבים בקיום יחסי מין וירידה בחשק המיני כמו כן תיתכן התגברות של דלקות במערכת השתן.
  4. תסמינים לאחר הפסקת המחזור : ירידה ברמות האסטרוגן יכולה לגרום לעלייה בסיכון למחלות לב וגם לסיכון לאוסטאופורוזיס כי חוסר באסטרוגן גורם לחולשה בעצמות. 
  5. תסמינים שונים : דופק מואץ ופעימות לב מוגברות ,הזעה מוגברת , נשירת שיער, עליה במשקל ושינוי בצורת הגוף , חוסר אנרגיה – יש פחות כוח מפעם לעשות דברים , פתיל קצר, מצבי רוח עדי כדי תחושת דכאון, מחשבות נוגות על העתיד ופחד מהזדקנות. וכל אחת תוסיף את התסמינים שלה מהתבוננות על השינויים בחייה.

נושאים שמעסיקים נשים מעל גיל 50

  • הקן המתרוקן- הילדים שעוזבים את הבית. לפעמים זו הקלה ולעמים מועקה ולפםמים מעורב. בכל מקרה זהו שלב חדש שצריך לפגוש אותו ואת עצמנו מחדש
  • זוגיות- גם הזוגיות משנה פניה. מהורות משותפת בחיי היום יום, השקעה רבה בקרירות – יש יותר מקום רק לך ולו. איך את חווה את השלב הזה? לפעמים פוגשים חברות עמוקה ואינטימיות ולפעמים תסתכלי עליו ותשאלי את עצמך מי האיש הזה שאת מתעוררת לידו במיטה.
  • סבתאות – מערכת היחסים החדשה עם בני זוג שמצטרפים למשפחה ועם נכדים
  • פנאי- הצורך להוסיף פעילות פנאי הולך וגובר. לעיתים את פנויה ולעיתים את ממשיכה לעבוד עגיל מאוחר יורת ואז אולי מתוסכלת מזה שלמרות השלב הזה בחיים את עדיין עסוקה מעל הראש.
  • פרישה- איך יראו החיים בלי עבודה? כשהטלפון שקט? כשכבר לא מחפשים אותך ואין סדר יום קבוע
  • מערכת היחסים עם הגוף – הזדקנות והתבגרות זה שלב בלתי נמנע. האם תפגשי את השלב הזו בהשלמה ושלווה או במאבק, כעס ואפילו פחד
  • הורים מבוגרים – אם מצד אחד הילדים שלך עדיין מתבגרים בבית ומצד שני הורייך מבוגרים את נקרעת בין אלה לאלה. איך תשמרי על שגרת חיים מאוזנת בתוך כל המחויבויות?
  • משמעות- נשים מעל 50 רבות רוצות לעצור ולהתחבר לעצמן. לרגשות העמוקים, לקול האותנטי ואפילו להוסיף מימד של רוחניות והתפתחות אישית .

מה דרך הכי טוב כדי להתמודד ביציבות עם התקופה הזו?

אני מבטיחה לך שיש דרך לעזור לך. לדרך הזו קוראים מיינדפולנס ולימוד מיינדפולנס הולך להקל עלייך באופן משמעותי.

מה יצא לך מלימוד ותרגול מיינדפולנס ?

אם את רוצה לבנות מעין "חוט שידרה" רגשי פנימי חזק  שיאפשר לך להתמודד  עם כל דבר, ממקום של חוסן בואי תצטרפי לדרך של שיטת מיינדפולנס – mindfulness  או קשיבות בעברית. כי מוכח שמיינדפולנס נותן מענה ממש לכל הנושאים האלה שאיתם את מתמודדת יחזור לך המרץ, השלווה  ובעיקר- תרגישי סוג של שקט וקבלת המציאות החדשה שאת חווה ופוגשת. אז אני יכולה לספר לך  שתופעות גיל המעבר הן לא גזירת גורל ולהיות אשה מעל 50 יכולה להיות תקופה נהדרת בחייך. אם את רוצה שינוי כבר עכשיו ורוצה שהחרדות ייעלמו שמשהו ישתנה בבסיס הרגשי שלו ותתחילי להגיב למה שקורה סביבך כמו שאת רוצה (ולא מה שיוצא)

אני ממש מציעה לך לבוא ללמוד קורס מיינדפולנס וכבר לאחר המפגש  הראשון.  את יכולה לבוא לתהליך אישי מבוסס מיינדפולנס (יש גם מפגשי און ליין)

ואת גם יכולה להצטרף לקורס דיגיטלי – קורס מיינדפולנס מלא -לעשות שקט בראש- אנה נווה לדרמן

שמונה שעורים + שבעה שיעורי העשרה + קבוצה בפייסבוק והכל מגיע אליך למחשב בלי לצאת מהבית.

לכניסה לקורס הדיגיטלי לחצי כאן : לעשות שקט בראש

מה היתרנות של לימוד ותרגול מיינדפולס בשבילך?

מיינדפולנס מאפשר לייצר שינוי בתחומי חיים רחבים כמו:

בריאות פיזית: לחץ דם, כאבים, סוכרת ,התמודדות עם מחלות כרוניות ואפילו סרטן, כאבי ראש, מערכת החיסון ועוד. נפשית: הפחתת מתח , חרדה ודכאון ופוסט טראומה. מערכות יחסים: שיפור מיומנויות תקשורת, פיתוח חמלה ואמפטיה, הקשבה וביטוי עצמי. קוגניטיבית: פיתוח יעילות, יצירתיות, קבלת החלטות, הבהירות מחשבתית, ריכוז. ובינתיים- יש לך כאן הדרכה קצרה לטעימה של הטוב הזה . זה תרגול מהקבוצה הסגורה שלי בימי קורונה אבל רלבנטי תמיד :

לפרטים נוספים
חייגו עכשיו:

או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת:

ברוכים הבאים
אני שמחה שקפצתם לבקר באתר שלי!
אי הוודאות של המציאות שמשתנה לנו,
מביאה איתה סטרס ותחשות מעיקות.
המיינדפולנס עבורי היא שליחות ודרך חיים ובמיוחד בימים אלו, של תקופת הקורונה, אני כאן לעזור. בשיחות ועידה בזום, או בכל אפליקציה אחרת.
 
דילוג לתוכן