משקל קל-זה לא קל.

על מהפך במטבח הפנימי

 הסוד הגדול שרופאים ויועצי דיאטות בזק המבטיחים לכם רזון לתמיד לא מגלים הוא שהאוכל שבצלחת הוא התזונה המשנית. לכן רק 5% ממי שעושה דיאטה שומר על התוצאות לאחר 5 שנים. כי התשובה היא לא בעוד תפריט הכולל ספירה קפדנית של קלוריות/עלים/גרגרים/קוים או נקודות. התשובה השכיחה של "פשוט לסגור את הפה" היא הדרך בטוחה לעוד סבל. כי בעצם הפתרון הוא הבעיה-כשהראש סוגר לרגש את הפה ואין ביטוי עצמי חופשי, חיים בצמצום רגשי המוליד מועקות, דאגות, עומס והמון סבל.

תעשיית הדיאטות והמזון גורפת רבבות  שקלים בשנה וכמובן שיש אינטרס להרבה גורמים להמשיך להטיך לשינוי באוכל שבצלחת כמקור המושיע ולהתעלם ממה שמשמין באמת וזה התזונה הראשונית, זו שמחוץ לצלחת.

אוכל בריא, טבעי ומאוזן לגוף הוא חשוב ביותר, פותר מצוקות רבות ואפילו מעניק איכות חיים ואולי גם אריכות חיים איכותית. התחום הזה הולך ומשתפר הולך ומסתבך. עוד תוספים, עוד סופר פוד ואנדר פוד ואפשר לבלות את החיים בלמצוא את הסוג הנדיר המסויים של האגוז שגדל בערבות ארץ עוץ שיהיה מקור האושר המוחלט. אלא ש….אפילו האוכל הכי בריא, הכי מושלם (אורתורקסיה נרבוזה =אכילה בריאה אובססיבית) לא יעביר אותך ממעגל הסבל למעגל האושר אם לא נאזן את התזונה שמחוץ לצלחת. 

הק"ג המיותרים שבגוף, לחץ הדם הגבוה, הכולסטרול ועוד טפו טפו טפו….כל מיני רעות חולות ,הם רק ביטוי אחד של עודף המשקל המשני אך לא פחות מזיק ואולי אפילו יותר הוא עודף המשקל הראשוני, הרגשי.

עודף משקל רגשי מתבטא בתזונה מנטאלית קלוקלת בשאר תחומי החיים, חוסר אהבה עצמית, סטרס וראש כבר שיוצר הרבה סבל ברגש.

המעבר ממעגל הסבל למעגל האושר הוא פשוט ולא קל. המשמעות היא החלטה גורפת לשנות את התזונה הרגשית. לעשות מהפך במטבח הפנימי. המטבח  בו מתבשלים להם על אש קטנה הכעס, העצב, הדכאון ואפילו היאוש . מרק גדול של סבל.

בתנור מונח לו תבשיל הקדירה של התסכול, הביקורתיות, השיפוטיות, הפסימיות והעיסוק בעבר.

בסיר הלחץ לבישול מהיר נמצא את המתח, אשליות השליטה, דאגות היתר ואפילו החרדות.

במערבל מסתובבים הפסיביות, חוסר גבולות, צורך לרצות, הקטנה עצמית, חוסר ביטחון או לחילופים יוהרה.

בקיצור-תזונה כבדה שלא ממש מאפשרות לזוז בחיים. זו תזונת הסבל שגורמת המון ריקנות ותחושת חוסר אותה בטעות מנסים למלא על ידי האבסה של הקיבה ומילוי של הגוף באוכל שהוא בכלל לא רוצה ולא צריך.

אז ..בואו נעשה מהפך במטבח. ונתחיל בזה הרגשי.

לתזונת הרגש עקרונות דומים לתזונת הגוף. לא דיאטה של איסורים, גזירות והוראות נוקשות. מזה יש די והותר מזה במטבח הסבל. להפך. את הנוקשות נחליף ברכות . את הקיצוניות נחליף במתינות. את ה"זבנג וגמרנו" נחליף ב" סבלנות וחגגנו".

C         התאמה אישית כי  לא כל דבר מתאים לכולם. אין נוסחאות. מטבח האושר הוא גילוי עצמי פנימי . להתאים את השיטה אליך במקום אותך לשיטה.

C       התמקדות במה להוסיף במקום להתנגד -כשם שאם נאכל יותר ירקות ירוקים התשוקה למתוק תרד  הרי שככל שנזין את הרגש באופטימיות ובהוקרת ה"יש" והטוב -הפסימיות תרד באופן טבעי. ככל שנזין מחמאות, חמלה פנימית ואהבה עצמית- רגשי האשמה, העצב והדכאון יתפוגגו.

C       כוחו של הרגע הזה- הסיבוכים הם תמיד כשהראש מביא מחשבות על העבר ועל העתיד. הרגע הזה הוא פשוט. יושבת מול המסך והאצבעות מקלידות. זהו. כאשר מגדילים את החלק של הנוכחות ברגע הזה בתפריט הדאגות והכובד מעבר נדחקים.

C       לראות את החיים כשלמות. כשם שאי אפשר לטפח רק חלק אחד של הגוף ולהזניח את כל השאר כך לא נכון להשקיע למשל בקרירה ולהזניח את מערכות היחסים ואת ההתפתחות האישית.

"צלחת" בריאה בנויה מ 50% תזונה מנטלית-רגשית אורגנית, בריאה, נטולת רעלים ו 50% תזונה בריאה לגוף-האוכל שבצלחת ופעילות גופנית.

לסיכום:

מה שמשמין באמת ויוצר מעגל של סבל בגוף ובנפש זה לא (רק) האוכל שבצלחת.

רשימת המזונות המשמינים והמזיקים הם: רגשי אשמה, כעסים, סטרס, מחשבות יתר על העבר והעתיד, אשליות של שליטה, ביקורתיות ושיפוטיות פנימית וחיצונית, תלונתיות, דרמות, וכל אחד יכול להוסיף עוד מעצמו.

מהפך במטבח הפנימי אומר מעבר לתזונה בריאה גם לגוף אך יותר מכך לנפש.

החיים כל כך קצרים ושבירים-אסור לסבול. אפשר לעבור ממעגל הסבל למעגל האושר. נכון..כמו בגוף, אין דיאטת קסם שתחזיק מעמד לאורך זמן.

יש תהליך פנימי הדרגתי לשינוי הרגלים ארוך טווח למעבר ממעגל הסבל למעגל האושר .